Біля харківської ОДА триває протистояння Євромайдану і бандитів

Юлія Гуш  |  Вівторок, 25 лютого 2014, 00:51
24 лютого площа Свободи та вулиця Сумська напроти Будинку Рад в Харкові знову були вельми залюднені.
Біля харківської ОДА триває  протистояння Євромайдану і  бандитів

Напроти Харківської обласної державної адміністрації (ОДА), зайнятої майданівцями з 23 лютого, зібралися прибічники керівників місцевої влади   - Геннадія Кернеса і Михайла Добкіна. Прикметно, що серед них немає учасників мітингів бюджетників-"фанатів"  Партії регіонів, традиційно  масових для Харкова. 

Захищати живих мільйонерів Кернеса, Добкіна та їх кам'яного пролетарського друга Леніна з 22 лютого виходять кілька сотень найнятих за 100 доларів молодиків (ймовірно, з сумнозвісної бійцівської організації  "Оплот").   Тобто, картина протистояння суттєво спростилась: з одного боку "тітушки" з Кернесом (Добкіна сьогодні вже не бачили) без Партії регіонів, з іншого  - Євромайдан, який можливо навіть здобуває нових прихильників, проте втрачає динаміку поступу.

Свого ворожого ставлення до прихильників Майдану вони не приховувють.  Під час промов з протилежного боку  ці люди зчиняли такий ґвалт, неначе демонструючи: майданівців ми не слухаємо і робити це не збираємося. Адже там всі – «фашисти», як неодноразово скандували антимайданівці.

Незважаючи на напружену атмосферу, майданівці, як і раніше, використовували «вільний мікрофон». Кожен, хто бажав щось сказати, мав нагоду ним скористатися. Чимало доповідачів закликали опонентів по той бік вулиці припинити ворожнечу і приєднатися до майданівців. Зокрема, всім охочим була дана можливість висловити свою точку зору, навіть якщо та йшла всупереч настроям Майдану. Безпеку їм гарантувала Самооборона.

Разом з тим опоненти поводили себе доволі агресивно. В прибічників Майдану час від часу летіли яйця та каміння. А коли люди, які не були в Самообороні, покидали приміщення ОДА, на них була скоєна спроба нападу. За свідченнями очевидців, з натовпу хтось кинув світлошумову гранату та феєрверк. За попередньою інформацією, постраждало 2 чоловік. Викликали швидку допомогу.

Міліції на місці подій зовсім небагато і вона не завжди втручається в конфлікти.
 

comments powered by HyperComments