Проросійські штурмовики захопили Харківську ОДА і побили євромайданівців

Юлія Гуш, Дмитро Крикунов  |  Субота, 1 березня 2014, 17:36
1 березня біля 14.00 активісти з георгіївськими стрічками розпочали штурм Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА).
Проросійські штурмовики захопили Харківську ОДА і побили євромайданівців

Одразу після скликаного міською владою «мирного» мітингу вони знесли металеві перегородки, які огороджували вхід в ОДА, а після цього – почали жбурляти камінням в майданівців. Щоб потрапити в приміщення, вхід до якого був заблокований прихильниками Майдану, вони розбили вікна і через них вдерлися до першого поверху.

Під час штурму постраждало чимало осіб. У десятків  людей розбиті голови. Серед них опинився харківський письменник Сергій Жадан, якого було жорстоко побито. На місці події була присутня міліція. Проте правоохоронці не зробили нічого, щоб припинити насилля.

Кілька годин  Харківська ОДА перебувала в руках проросійських сил. Над будівлею ОДА люди з георгіївськими стрічками вже встигли прибрати українські прапори та вивісили російські [ - через деякий час, очевидно, з підказки режисерів «мирного» штурму, поставили і 1 прапор України].

Очевидці кажуть, що під час атаки на будинок чули постріли і навіть вибухи. Чимало харків'ян звернули увагу, що частина учасників мітингу і штурму не є місцевими жителями, бо вони зовсім не орієнтувались в центрі міста, розмовляли з нетиповою для Харкова вимовою.

Також, за інформацією очевидців, першими до будинку  ХОДА увірвалися люди, яких давно підозрюють у співпраці з керівника міста, наприклад, деякі співробітники відомої фірми "Тріолан".
Нагадаємо, що вчора ввечері група людей, які називають себе "Правим сектором" у Харкові, захопила порожнє приміщення бійцівського клубу "Оплот". Керували "героїчним штурмом" начебто діячі організації "Патріоти України" -  відомі радикали Андрій Білецький та Олег Однороженко.
 

comments powered by HyperComments