До 200-ї річниці Тараса Шевченка професор Ігор Михайлин презентував нову книгу

Юлія Гуш  |  Вівторок, 4 березня 2014, 21:46
3 березня в приміщенні харківського відділення Національної спілки письменників України професор Харківського університету Ігор Михайлин презентував свою нову книгу «Про Шевченка і не тільки: Наукові розвідки, есеї».
До 200-ї річниці Тараса Шевченка професор Ігор Михайлин презентував нову книгу

Ігор Михайлин, професор кафедри журналістики ХНУ  ім. В.Н.Каразіна

Видання книги приурочене до 200-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка. До видання увійшли шевченкознавчі праці, які друкувалися в наукових та літературно-художніх  журналах  з 1989 року. В цій книзі професор Ігор Михайлин не тільки висвітлює широку проблематику художньої філософії Тараса Шевченка, але й переглядає стереотипи, породженні ще радянською епохою навколо постаті українського поета.

«Коли книжка була готова восени 2012 року, мене схопив за руку мій товариш Віктор Павлович Бурмака і сказав: "Не видавайте зараз, ще не час. Видавайте в кінці 2013 чи на початку 2014 року", – розповів Ігор Михайлин, – я його послухав. За 2013 рік написалося ще три дослідження про Шевченка. Знайшовся меценат, який профінансував видання цієї книжки… Я знаю, що статті, розкидані по часописах, мають тенденцію забуватися. А зібране в книгу залишиться назавжди, тому що книги живуть тисячі років. Тому моєю мрією було прийти до Шевченкового ювілею зі своїм подарунком».

Про Шевченка і не тільки : Наукові розвідки, есеї / Ігор Михайлин. — Х. : Майдан, 2014. — 268 с.

Фото: Телекритика

comments powered by HyperComments