Проросійські сили вчора пікетували Харківську ОДА. Хотіли зарплати і ще чогось

Юлія Гуш  |  Четвер, 6 березня 2014, 10:43
Проросійськими силами на 5 березня було анонсовано проведення мітингів по всій території Південно-східної України.
Проросійські сили вчора пікетували Харківську ОДА. Хотіли зарплати і ще чогось

Чутки щодо майбутніх заходів були більш ніж тривожними. В Інтернеті з’явилася інформація про те, що проросійські сили влаштовуватимуть тут масові заворушення і навіть захоплення будівель. Повідомляли також, що до Харкова з’їжджаються  бутафорні «харків’яни» з сусіднього російського Бєлгорода. Як повідомляє інтернет-видання «Главное», в редакцію вже надійшло чимало дзвінків про в’їзд на територію України автобусів з Російської Федерації.

Того ж дня, як було заплановано, люди з георгіївськими стрічками провели пікет напроти Харківської обласної державної адміністрації (ОДА). Вони скандували «Росія», «Референдум», «Самозванці»  та інші гасла. Тим часом, вхід до облдержадміністрації охороняли правоохоронці зі щитами. Мітингувальники, не маючи змоги потрапити до будинку ОДА, з часом покинули площу Свободи і рушили до Генконсульства Росії.

площа Свободи у Харкові перед початком мітингу

Того ж дня з міркувань безпеки координаторами харківського Майдану були скасовані всі масові заходи за участі майданівців. Тоді правоохоронні органи міста були зосередженні навколо облдержадміністрації, тому мітингувальники могли стати жертвою агресивних дій своїх опонентів.

Загалом, вчорашні події в Харкові справляли надзвичайно дивне явище. За відносної  масовості - від 1,5-2 до 3-5 тисяч учасників (останні цифри наводять організатори), на всю юрбу було аж кілька прапорів Росії, два прапори місцевої лівацької групки "Боротьба" та декілька саморобних плакатів. Попри періодичні скандування "Росія" та "Референдум", ніякої особливої енергії учасники акції не випромінювали. Навпаки, переважала публіка доволі квола та маргінальна. 

Жодної організованості та осмисленості вчорашній мітинг у Харкові не демонстрував. Купка "представників" (хто вони, кого представляють -?)  пішла на перемовини з "самозванцями", бо новопризначений голова ХОДА Ігор Балута запросив для переговорів мітингарів. Вимоги їх були вкрай сумбурними: і зарплати, і федерація, і мова, і все інше. що саме від обласної влади найменше залежить.

comments powered by HyperComments