Харківський Майдан відзначив 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка багатотисячним мітингом

Арсеній Троян  |  Неділя, 9 березня 2014, 16:36
Традиційний недільний Майдан у Харкові 9 березня не міг залишитися осторонь від такої визначної дати і вшанував пам'ять про Великого Кобзаря різноманітними заходами.
Харківський Майдан відзначив 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка багатотисячним мітингом

Мітинг розпочався з традиційних молитов та звернень релігійних діячів. На відміну від зустрічей, що відбувались раніше, коли до присутніх звертався лише отець Віктор Маринчак (УПЦ Київського патріархату), нині на імпровізованій сцені виступили представники аж чотирьох конфесій. Архієпископ Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ  Ігор (Ісіченко) згадав про основні віхи боротьби проти російських поневолювачів та закликав до єднання.

Цього дня на харківський Майдан повернулась музика. Біля монументу співав народний колектив, на сцені виступали відомі харківські виконавці Люцина Хворост та гурт «Папа Карло», полтавська група «Трансформери». Біля сцени присутні мали змогу ознайомитись із виставкою досить оригінальних карикатур Юрія Журавля.

Також учасники мітингу читали вірші та дискутували на різні теми, закликаючи підтримати Крим.

Після мітингу відбулась хода від пам'ятника Шевченку до Історичного музею на площі Конституції. Учасники скандували традиційні «Слава Україні», «Путін геть» та несли 100-метровий державний  прапор. На площі відбувся ще один мітинг, який майже повністю складався з вигукувань революційних «кричалок».

Хода центральною вулицею Харкова - Сумською

Насамкінець організатори закликали вивішувати в будинках українські стяги і та відвідувати харківський зоопарк, який нині перебуває в скрутному становищі.

на площі Конституції 

Загалом, це був один з найбільших  мітингів, організованих харківським Майданом: кількість його учасників становила, за різними підрахунками, від  20 до 30 тис. осіб.

comments powered by HyperComments