У Харкові до 200-річчя Тараса Шевченка провели концерт

Юлія Гуш  |  Вівторок, 11 березня 2014, 14:49
10 березня в Культурному центрі Київського району міста провели концерт, приурочений до 200-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.
У  Харкові до 200-річчя Тараса Шевченка  провели концерт

В концерті взяли участь артисти харківського театр «Обереги», а також відомі письменники та митці міста. Серед них були Микола Зубков, Світлана Ринкевич, Анатолій Стародуб, Михайло Маркович, Людмила Авдимирець та багато інших. Вони декламували вірші Шевченка та виконували музичні твори, покладені на його слова.

Заслужений працівник культури Віктор Бойко виконав роль ведучого концерту. Кожен музичний номер він супроводжував власними невеличкими виступами, де проводив аналогії  між творами Шевченка та реаліями сучасності.

«Обереги – це святиня для нас, харків'ян, – розповіла майстер народної творчості Тетяна Костова, – Ці заслужені артисти долучають нас до вершин майстерності як співочої, так і літературної та громадянської. І сьогодні їх творчість справляє особливе враження, адже ми святкуємо круглу дату – 200-літній ювілей нашого генія Тараса Шевченка. Його вірші найактуальніше звучать саме сьогоднішнього дня. Тому їх потрібно згадувати якнайчастіше. Тоді та енергетика, яку він нам заповідав, допоможе нам витримати всі випробування та разом йти в щасливе майбутнє».

Завершився концерт виконанням гімну України за участі всіх артистів, які брали в ньому участь. Публіка вітала їх стоячи.

comments powered by HyperComments