В Харкові збирають підписи під петицією проти агресії Кремля

Юлія Гуш  |  Понеділок, 17 березня 2014, 20:57
17 березня в Харкові пройшов збір підписів під петицією, в якій жителі міста виразили свій протест проти агресії Росії.
В Харкові  збирають підписи  під петицією проти агресії  Кремля

Автори петиції запевняють, що в Україні не існує небезпеки ні для російськомовних громадян, ні для російської культури, які керівництво Росії зібралося «захищати». А введення російських військ на територію незалежної України розцінюється ніяк інакше як окупація, зазіхання на незалежність та територіальну цілісність держави. Активісти закликали керівництво Росії не переступати межу, за якою – «неминуче кровопролиття, смерть, зруйновані долі та взаємна ненависть».

«Скажімо так, ми зробимо все можливе, щоб здоровий глузд таки переміг, – розповіла активістка харківського Майдану Вікторія Буланова, – в цьому випадку ми можемо тільки сподіватися на краще. Ми не можемо чогось припускати. Ми не можемо визначити це як план. Але ми можемо робити все, що від нас залежить, щоб ця спроба була вдалою».

Петиція адресована президенту Російської Федерації, Міністерству закордонних справ Росії, а також міжнародним органам, перш за все ООН.

Юлія Барабанова: «Я не хочу бачити військових іншої країни в моєму рідному місті. Я вважаю Харків Україною. Я не хочу йти в Росію».

Тетяна Мізгірьова: «Ми зібралися для того, щоб підписати петицію для відправки її в російське консульство. В зв'язку з тим, що ми, мешканці Харкова, проти введення російських військ на територію України».

Ольга Назарук: Ми прийшли поставити свої підписи за те, щоб російська влада не «допомагала» нам. Ми самі дамо собі раду. Вони постійно обманюють. Я вчора дивилася канал РТР. Вони весь безлад, який влаштовують російські туристи, підносять так, неначе це чинять бандерівці.  І тому нас потрібно терміново рятувати. Але ми запевняємо, що ніхто нам тут не загрожує, крім туристів, які сюди «понаїхали». І просимо припинити це все, щоб не було війни».

Юлія Старіченко: Прийшли тому що ми за те, щоб Україна сама вирішувала свою долю. Тут нікого не притісняють. Не важливо якою мовою людина розмовляє – російською чи українською. Нам не потрібна окупація. Тут не бігають фашисти. Їх немає.

Загалом, того дня було зібрано кількасот підписів. До Генерального консульства Росії в Харкові активісти віднесли петицію, яка була складена ще в п'ятницю. За словами Вікторії Булавіної, до консульства жодного з активістів не пустили. Петицію передали крізь грати. Провокацій того дня не було.
 

comments powered by HyperComments