В Харкові стартував «Вільний університет»

Юлія Гуш  |  Четвер, 20 березня 2014, 09:50
19 березня з ініціативи Демократичного Альянсу та харківського Євромайдану почав діяти «Вільний університет», який включає в себе цикл лекцій від експертів у сферах економіки, політології та нових медіа.
В Харкові стартував «Вільний університет»

Ольга Гармаш, магістр культурології та соціології Європейського гуманітарного університету, провела першу лекцію під відкритим небом. Тема її виступу – роль особистості в формуванні структур влади. За словами лекторки, на цю тему точиться вже багато розмов. В ситуації суспільної конфронтації є різні погляди на структуру влади (тоталітарний, який дістався в спадок від Радянського Союзу і демократичний, який найбільш поширений серед майданівців). В цій лекції вона поетапно пояснила в чому різниця між ними.

«Найголовніше, що я хотіла донести до людей – це дві речі, – розповіла Ольга Гармаш, – перше – що людина може впливати на формування влади, на її функціонування і, відповідно, на її прозорість. Це найголовніше. Адже людина, громадянин є джерелом влади. І друге, що я хотіла донести – діалог між людьми з різними точками зору, різним світосприйняттям все ж таки можливий. І він має базуватися на двох речах: на етиці та законі».

Крім того, того ж дня відбувся збір підписів під петицією, направлену проти агресії путінської Росії. Захід пройшов тихо і спокійно, хоча слухачів було не так вже багато – підвела погода. Провокацій не було. Подібні лекції будуть проводити кожен четвер біля пам'ятника Шевченку. Стати «студентом» при бажанні може кожен – не зважаючи на вік, освіту чи політичні погляди.

comments powered by HyperComments