В Харкові працює «Вільний університет».

Юлія Гуш  |  Четвер, 27 березня 2014, 14:07
26 березня в Харкові вже вдруге проходив «Вільний університет». Того ж дня демонстрували нову фотовиставку «В об'єктиві Майдану».
В Харкові працює  «Вільний університет».

Відомий харківський журналіст Євген Маслов розповідає про світовий досвід Громадського телебачення

Виставка розпочалася близько п'ятої години вечора біля пам'ятника Шевченку. Прямо між деревами були вивішені фотографії, які яскраво ілюструють історію київського Майдану. В експозиції були представлені роботи кількох фотографів, які були очевидцями тих подій. Всього було презентовано біля 70 фотографій. Їх свого часу зібрав киянин Руслан Абсурдов. З цією виставкою він планує об’їздити 13 міст України, щоб показати всім охочим Майдан зсередини.

«Неймовірно цікава виставка, – поділилась своїми враженнями Вікторія Склярова, координатор харківського клубу «Слобідчина», –  вона настільки вдало передає атмосферу, яка була на Майдані. Вона показує, якою ціною дістався теперішній лад в країні. Хочеться, щоб атмосфера, яка була на Євромайдані, зберігалася якомога довше. Оця фантастична атмосфера самоорганізації, взаємної підтримки, розуміння один одного з напівпогляду, жертовності… Просто усіх українських чеснот. Щоб це все зберігалося якомога довше».

Після шостої години вечора розпочався власне «Вільний університет». Цього разу на ньому виступив Євген Маслов, вільний журналіст, в минулому редактор газети «Главное». Він прочитав лекцію на тему: «Громадське телебачення та суспільний договір».

«Євген Маслов надзвичайно цікавий журналіст, –  розповіла Олена Рибка, член «Демократичного Альянсу», – він спробував обрати дійсно актуальну тему. Ми всі знаємо, що зараз суспільство потребує медіа, яким можна було б довіряти. І Громадське телебачення, громадські медіа як основа суспільного договору – це те, що могло б бути надзвичайно цікавим харків'янам».

Того ж дня продовжився збір підписів під петицією, в якій харків'яни рішуче виступають проти російської агресії. Вони запевняють керманичів Росії, що ніякої «допомоги» від них та «захисту прав» не потребують.

comments powered by HyperComments