Харків відвідали єпископ Української Лютеранської Церкви В’ячеслав Горпинчук та пастор Ніл Шрейдер з м.Сієтл, штат Вашингтон

Дарія Гриценко  |  П'ятниця, 12 квітня 2013, 23:37
5-6 квітня 2013 року єпископ Української Лютеранської Церкви (УЛЦ) В’ячеслав Горпинчук відвідав парафію «ВСІХ СВЯТИХ» УЛЦ у Харкові. 5 квітня єпископ та пастир Ніл Шрейдер із Вісконсинського Євангельсько-Лютеранського Синоду, що служить парафії «БОЖЕСТВЕННОГО МИРУ» в м. Сієтл (США), мали зустріч із пастирем парафії «ВСІХ СВЯТИХ» Віктором Хаустовим та членами Ради Громади (лідерами парафії із мирян), на якій обговорили поточні питання життя українських лютеран в Харкові.
Харків відвідали єпископ Української Лютеранської Церкви В’ячеслав Горпинчук та пастор Ніл Шрейдер з м.Сієтл, штат Вашингтон

А 6 квітня Єпископ В’ячеслав та пастор Ніл взяли участь в Службі Божій. Разом з гостями прибув брат Олександр Хилюк – голова громади Української Лютеранської Церкви ВОСКРЕСІННЯ з міста Києва. Проповідь на вірші із 16-го розділу книги Вихід (опис благословень Господніх Своєму народу під час мандрів у пустелі по Виходу із Єгипетського рабства) виголосив пастир Ніл Шрейдер. 

З англійської мови на українську проповідь перекладав єпископ В’ячеслав. Загальна атмосфера у приміщенні церкви під час проповіді була невимовно спокійною і душевною. У промові пастир Ніл згадував своє дитинство, матір, близьких, що надавало присутнім відчуття перебування не тільки в церкві, а й у себе вдома одночасно. Так голоси отців церкви підіймають назовні головні людські цінності і показують людям приклад доброзичливого дружнього ставлення до оточуючих. 

                           Єпископ В'ячеслав Горпинчук, історик Геннадій Згурський, пастир Ніл Шрейдер, керівник проекту "Україніка" Ніна Баласанян,                                                пастир Віктор із дружиною Світланою і сином Богданом та парафіяни

Далі єпископ В’ячеслав та пастир Віктор провели Таїнство Господньої Вечері. Всі ті гості, які не є причасниками УЛЦ, змогли підійти до єпископського благословення. Окремо хочеться звернути увагу, що наприкінці Служби Божої в цей день парафіяни присягнули перед Божим лицем і в присутності єпископа та пастиря із США в тому, що будуть докладати всіх зусиль для розбудови місцевої Церкви в Харкові. Текст присяги зачитав єпископ В.Горпинчук. 

Єпископ В'ячеслав та пастор Ніл

По завершенні Служби Божої пастир Віктор надав слово гостям. Єпископ висловив подяку парафіянам за їх підтримку служіння Євангелія в Харкові та Україні. Пастир Ніл Шрейдер привітав Громаду і гостей і від імені Президента Вісконсинського Євангельсько-Лютеранського Синоду Марка Шрейдера (який є рідним братом пастора Ніла). А отець Віктор Хаустов подякував гостям за турботливе пастирське ставлення, а також окремо подякував сестрі Челсі Макшерлі за прекрасний інструментальний супровід та чудовий спів гімнів.

Челсі Макшерлі

Також відбулось особисте знайомство і бесіда єпископа В’ячеслава Горпинчука з головою проекту «Україніка» Ніною Баласанян. Поставити питання єпископу прийшли й журналісти. Наприкінці, за лютеранською традицією, гості та вірні Громади мали неформальне спілкування під час частування. 

comments powered by HyperComments