В Харкові відбулося недільне віче. Цього раз не обійшлося без проблем

Юлiя Гуш  |  Понеділок, 7 квітня 2014, 08:55
6 квітня в Харкові відбулося чергове недільне віче. Був традиційний мітинг та концерт під назвою «Лівобережний рок 2». Правда цього разу без проблем не обійшлося.
В Харкові відбулося недільне віче. Цього раз не обійшлося без проблем
 
Починалося все доволі мирно. Активісти Євромайдану робили об’яви. Діяв «вільний мікрофон», яким міг скористатися кожен бажаючий. В свої промовах виступаючі порушили чимало актуальних проблем, які наразі не можна залишати без уваги. Зокрема, була згадана «байка», яка отримала неабияке розповсюдження серед мешканців міста: про дочку подруги іншої подруги, яка заробила на київському майдані біля 18 тисяч і стала наркозалежною. Її, як виявилось, чуло чимало присутніх. В якості доповідача також виступив Сергій Жадан, який прочитав один із свої віршів. «Дуже правильно, що ви далі ходите на Майдан, – розповів письменник, – страшенно важливо, що ви далі підтримуєте цю ідею. Ситуація в країни змінилася. Ви це самі чудово розумієте. Нам далі важливо триматися разом. Нам важливо зберегти нашу країну». 
 
 
О. Віктор Маринчак провів молебень. В своїй промові він наголосив, що українці, в тому числі і майданівці, не бажають, щоб ними керували люди з нового «клубу диктаторів». Після «вільного мікрофону» розпочався, власне, концерт. На ньому виступили такі гурти як «Папа Карло», ДК’Dance, Глен Моранж, Транс-Формер. Майже всі з них були добре відомі присутнім, адже неодноразова брали участь в подіях харківського 
 
В самий розпал концерту до пам’ятника прийшло біля кількох десятків проросійських активістів з георгіївськими стрічками. Вони розмахували російськими прапорами та скандували проросійські гасла. Майданівці не залишили гостей без уваги і відповідали власними лозунгами. Між групами мітингувальників вишукувались правоохоронці. 
 
 
Після закінчення мітингу більшість майданівців колоною рушили до станції метро «Історичний музей». І саме тут розпочалися всі неприємності. Більше десятка прихильників Майдану на вулиці Сумській були заблоковані тисячею антимайданівців. Їх оточив кордон міліції. З боку проросійських активістів летіло каміння. Було чути вибухи петард. Як повідомляє УНІАН, правоохоронці пригнали конвойний автомобіль, куди за допомогою співробітників спецпідрозділу «Грифон» насилу завели прихильників Євромайдану. Антимайданівців це не спинило: вони заблокували автомобіль і почали його розхитувати. 
 
 
За даними «Української правди», атакована сепаратистами група активістів Майдану була вивезена з місця пригоди. Як повідомляють самі майданівці, конфлікт розпочався коли хтось з сепаратистів вигукнув, що біля пам’ятника Шевченку знаходяться люди з «Правого сектору». Після чого і розпочалася бійка. Проте ця «інформація» зовсім не відповідає дійсності. Активіст харківського Євромайдану Володимир Чистилін через соціальну мережу Facebook наголосив, що потерпілі жодного відношення до Правого сектору не мають. Того дня в сутичках постраждала 21 людина. Четверо з них забрала «швидка». 
comments powered by HyperComments