У центрі Харкова будуть молитися за Україну

Середа, 23 квітня 2014, 16:55
23 квітня о 18:00 на площі Конституції в Харкові пройде громадська акція «Молитва за Україну», участь у якій візьмуть представники більшості релігійних конфесій.
У центрі Харкова будуть молитися за Україну
За словами організаторів, участь у масштабному молебні планують представники українських православних церков Київського і Московського патріархатів, мусульманських та іудейських релігійних організацій, а також католики і протестанти.

«Акція покликана об'єднати українців з різних конфесій, з різними поглядами. Вона продемонструє, що не залежно від того, якою мовою ми, жителі Харківської області, розмовляємо чи до якоїсь конфесії належимо, в першу чергу, ми –- українці. Молитва за Україну – це громадянська акція. Ми закликаємо всіх її учасників не використовувати жодної політичної символіки, ніяких прапорів громадських рухів. Тільки – прапор України. І, звичайно ж, не допускати конфліктів», – повідомляють організатори.

Молебень проходить за погодженням з місцевою владою. Для забезпечення правопорядку в ході заходу крім представників МВС залучені Громадянська Самооборона і харківські ультрас.

До речі, поруч з площею Конституції знаходиться офіс Харківської єпархії і монастир.
comments powered by HyperComments