В Харкові пройшов молебень за єдину Україну

Юлія Гуш  |  Четвер, 24 квітня 2014, 00:26
23 квітня декілька тисяч харків’ян зібралися на площі Конституції аби взяти участь у мітингу за єдність України.
В Харкові пройшов молебень за єдину Україну

Того дня з імпровізованої сцени священнослужителі майже всіх наявних в Харкові християнських конфесій зачитували свої молитви. В молебні взяли участь представники Української православної церкви київського та московського патріархату, римо-католицької та вірменської церков. До них долучився протестантський пастор та імам Абдула. Всі вони наголошували на важливості збереження миру та єдності в країні, що особливо важливо в такі складні для держави часи. Коли різниця в поглядах та переконаннях перестає бути важливою перед лицем нової загрози.

Окрім релігійних діячів, свої промови зачитали представники громадських організацій та політичних сил. Вони також закликали присутніх до миру та єдності. Виступили і просто небайдужі городяни. Одна з виступаючих, адресуючи свою промову Путіну, наголосила, що ніхто її права не порушує і жодного «захисту» вона не потребує. В якості ведучих виступили Ігор Дибенко та Гліб Тимошенко, відомі в місті своєю участю в КВК. Безпеку на мітингу, окрім правоохоронців, забезпечували харківські ультрас та представники самооборони. Загалом, захід пройшов мирно та спокійно. Жодних провокацій не було.

Учасники мітингу стояли виключно під синьо-жовтими прапорами. Було домовлено, що символіка різноманітних партій та громадських організацій на ньому використовуватися не буде. Адже мета цього заходу – об’єднати харків’ян незалежно від їх релігійних поглядів та політичних уподобань.

comments powered by HyperComments