В Україні пройшли акції в підтримку міста Харкова

Юлія Гуш  |  Середа, 23 липня 2014, 20:28
22 липня в різних містах України пройшла низка акцій солідарності з Харковом. Активісти з Києва, Одеси, Львова, Чернігова, Черкас, Івано-Франківська, Вінниці, Херсона та Полтави вимагали від владних структур звернути увагу на харківські проблеми.
В Україні пройшли акції в підтримку міста Харкова

В Харкові ця акція пройшла на площі Свободи, де зібралося не менше 200 чоловік. Тут були зачитані вимоги та претензії харківських майданівців до місцевої влади. Активісти, наприклад, звинувачували владні структури у відсутності яскраво вираженої проукраїнської позиції та вимагали заборонити будь-які організації, акції та заходи, які підтримують сепаратистів та терористів. Також очікувалося, що до площі Свободи завітає голова харківської облдержадміністрації Ігор Балута, якого було запрошено на захід. Але він на нього не з’явився, що викликало критику зі сторони майданівців. Валентин Бистріченко зачитав СМС-повідомлення, яке було адресовано Балуті. В ньому було сказано: якщо голова облдержадміністрації не спуститься до мітингувальників, то вся Україна буде знати, що він ігнорує ту громаду, яка посадила його в це крісло.

Куди більше критики дісталося нинішньому меру Кернесу та його команді. «Я особисто не вважаю його мером першої української столиці, – розповів депутат міської ради Дмитро Марінін, – настав час відповісти кожному за те, що він робив і що він говорив. Я знаю, що Кернес жив не по поняттям – ні людським, ні бандитським. Я пропоную згуртуватися в боротьбі з такими корупціонерами, які він та його оточення. У Гепи багато друзів, яких доведеться виносити з кабінету разом з кріслом. Наприклад, один з його товаришів – прокурор Харкова Попович, який очолює корупцію в місті. Ми і його винесемо».

В перервах між промовами майданівці роздавали прапорці та стрічки всім охочим. Завершився захід двома флешмобами. Спочатку мітингувальники вишукувалися посеред площі у вигляд фрази «ПТН ПНХ», а згодом – широкою колоною рушили до оточеного правоохоронцями пам’ятника Леніну. Там вони після виголошення вже звичних гасел виконали гімн України.

Фоторепортаж

 

comments powered by HyperComments