Харківські активісти зустрілися з краматорським Майданом

Юлія Гуш  |  Понеділок, 28 липня 2014, 21:30
Після візиту до військової частини харківські майданівці зупинився в самому Краматорську. Тут вони зустрілися з учасниками місцевого Майдану.
Харківські активісти зустрілися з краматорським Майданом

На одній із вулиць міста вони провели традиційне віче зі вже звичною «майданівською» музикою та «вільним мікрофоном». Активісти розвішували українські прапори та роздавали стрічки. Хоча малювати на стовпах вже не було необхідності – це вже зробили до них. В самому Краматорську на той момент було тихо і спокійно. Інцидентів майже не було. Тільки один чоловік вийшов висловити своє невдоволення піснею про Путіна, аргументуючи це тим, що там є слово, яке його дитині чути не варто. Але його правоохоронці попросили відійти.

«Тих, хто за Україну, дуже багато, – розповіла Любов Мартиненко, мешканка Краматорська, – спочатку їх було відсотків 50, якщо не більше. А деякі з тих, хто був проти – після війни переосмисли свою позицію та передумали. Тепер вони порівнюють, як жилося до і після того. До тих виродків і після них. Тоді було повне беззаконня. Викрадали людей. Забирали машини та автобуси. У нас 30 відсотків автобусного парку розібрали. На той референдум люди, звичайно, йшли. Але повального нашестя не було. Уроди йшли, без сумніву».

Краматорські майданівці подякували харків’янам за їхню підтримку. «Я хочу сказати від імені усіх краматорчан, які чекали миру та спокою, – розповіла Анастасія, учасниця місцевого Майдану, – ми дуже раді, що тепер ми можемо вийти сюди з прапорами та сказати, що ми любимо Україну. І нікого не боятись. Приїжджайте, будь ласка, частіше. Адже і Краматорськ, і Харків, і Львів, і Одеса – це все одна велика Україна. І її не потрібно розділяти. А ви не тільки підняли нам настрій. Ви ще вселили в нас надію в те, що наша країна може бути щасливою і веселою».

Через брак часу в Слов’янську, як планувалася, майданівці не зупинилися. Було вирішено просто проїхати повз місцевий пам’ятник Леніну. Як виявилось, його хтось розмалював. Тепер там видніється відоме на весь світ прізвисько Путіна. 

comments powered by HyperComments