Голова обласної «Просвіти» Ігор Кравців подав у відставку

Юлія Гуш  |  Четвер, 31 липня 2014, 23:59
Як повідомив сайту «Справжня варта» член ради обласного відділення «Просвіти» Євген Левін, таке рішення було оголошене на зборах розширеного правління обласної «Просвіти».
Голова обласної «Просвіти» Ігор Кравців подав у відставку

Ігор Кравців повідомив, що більше не може очолювати харківську «Просвіту». Він просив призначити виконувача обов’язків, оскільки голову може обирати тільки на обласній конференції. Виконуючим обов’язки голови харківського відділення «Просвіти» було обрано Дмитра Пилипця. Крім того, на зборах обговорювалаося ще декілька питань.

Стало відомо, що за рішенням вищого адміністративного суду «Просвіту» зобов’язують остаточно покинути своє приміщення та заплатити борги коштом понад 400 тисяч гривень. Було висунуто декілька пропозицій вирішення цієї проблеми. В результаті обговорення просвітяни зійшлися на тому, що потрібно звернутися до міської влади (а також, як варіант, до обласної)  щоб та дала їм змогу укласти новий договір про аренду приміщення, але вже на більш прийнятних умовах.

Також мова йшла про те, що перебувати в старому приміщенні «Просвіти» може бути небезпечно. Адже стало відомо, що проросійські активісти вистежують, чи є там люди. Вірогідно, вони можуть виношувати план помсти, адже неподалік приміщення «Просвіти» свого часу загинуло двоє їх активістів. Тому, зокрема, йшлося й про те що, можливо, варто шукати інше приміщення. На рахунок цього одностайне рішення так і не було прийняте. Думки розділилися. Також було висунуте припущення, що обласна влада не надасть приміщення «Просвіті» а також іншої допомоги, адже зараз всі ресурси йдуть на війну.

Крім того, на зборах було прийняте рішення  про те, що «Просвіта» має подати клопотання до відповідних інстанцій про надання харківському художнику Іллі Паньку звання заслуженого художника України. 

comments powered by HyperComments