В галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентували фільми, присвячені 170-ій річниці Іллі Рєпіна

Юлія Гуш  |  Вівторок, 5 серпня 2014, 19:27
5 серпня в харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбувся показ фільмів «Далеке і близьке Іллі Рєпіна» та «Із спогадів художника». Обидві стрічки присвячені святкуванню 170-річчя з дня народження видатного художника.
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентували фільми, присвячені 170-ій річниці Іллі Рєпіна

Перший фільм «Далеке і близьке Іллі Рєпіна» було створене відеостудією «Кварт» в 2007 році. Він знятий на основі однойменної книги-біографії художника. З цього фільму глядачі дізналися про життя митця та історію написання таких його відомих картин, як «Іван Грозний вбиває свого сина», «Бурлаки на Волзі» та «Запорожці пишуть лист турецькому султану». Стрічка також містить кадри кінохроніки та особисті світлини Іллі Рєпіна та його родини.

Інший фільм – «Із спогадів художника» – складається з цитат, взятих з біографії Іллі Рєпіна. Там художник ділиться особистими роздумами, згадує свій життєвий та творчий шлях, рідну Чугуївщину, її місцевих мешканців, їх характери та звичаї. Сама розповідь ілюструється картинами художника.

«Проблема в тому, що не так багато фільмів знімали про Рєпіна, – розповіла Аліна Шелковіна, – і це не зважаючи на те, що його фігура є доволі значною для світового мистецтва. Існують величезні пласти і в його біографії, і в його творчості, які ще потребують уважного розгляду, вивчення та аналізу. Ми знайшли лишень невелику частку, присвячену його творчості». 

comments powered by HyperComments