Харківські музиканти зіграли для поранених військових

Юлія Гуш  |  Четвер, 14 серпня 2014, 20:52
13 серпня у воєнному госпіталі Харкова пройшов концерт за участі харківських музикантів. Захід був організований волонтерською групою «Help Army»
Харківські музиканти зіграли для поранених військових

Безпосередньо в ролі організатора заходу виступила Катерина Чернявська, в ролі художнього керівника – Наталія Катрунова. Цього разу на сцені виступили Василь Рябко, Олексій Єськов з рок-гурту «Папа Карло» та Люцина Хворост. Вони виконали пісні, окремі з яких неодноразово звучали на харківському Майдані. По завершенні концерту військовим вручили листи, написані небайдужими харків’янами та листівки. Після цього відбулася невеличка розмова з військовими. Вони розповіли, що дуже вдячні волонтерам за їх допомогу. «Нам всього вистачає, – розповів Олексій, – нам постачають те, що нам потрібно. Концерт мені дуже сподобався. А ми за свою державу як стояли, так і будемо стояти».

Більше вони розповідали про війну, в тому числі і про своїх ворогів. Вони повідали, що серед терористів тепер чимало наркоманів. Особливо серед «місцевих», яких, судячи з розповідей військових, там використовують в якості гарматного м’яса. А їх блокпости просто обсипані використаними шприцами. Наркотики їм у великій кількості постачають з російського кордону. За словами одного з бійців, вони навіть не відчувають, коли їх вбивають. Розповідали і про місцевих мешканців, серед яких є як прибічники єдиної України, так і відверті сепаратисти. Вони зазначили, що терористи у цій війні часом використовують місцевих мешканців. Наприклад, в їх практиці були такі випадки, коли 16-річні дівчата по телефону розповідали терористам, куди ті повинні вдарити.

Також пішла мова про те, що війну просто «зливають». Один солдат розповів, що місцеві міліціонери торгують зброєю і здають інформацію з блокпостів терористам. «Чесних ментів немає», – зазначав він. Крім того, він впевнений, що зрадники є і серед київської політичної еліти, якій просто вигідно «зливати» цю війну. «Кому война, а кому мать родна», – додав він. За словами військових, ця війна б вже давно завершилась, якби не зрадники.

Фото організатора 

comments powered by HyperComments