«Росія – терорист»: харків’яни пікетували російське консульство

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 29 серпня 2014, 01:01
28 серпня харків’яни зібралися біля Генерального консульства Росії щоб висловити свій протест проти агресії Кремля.
«Росія – терорист»: харків’яни пікетували російське консульство

В акції взяло участь кілька сотень мітингувальників. Вони тримали в руках плакати з надписами «Путин – убийца! Пошел вон из Украины», «Остановите безумца», «Братья на танках не приезжают» тощо. Вони скандували проукраїнські та антипутінські гасла. Діяв «вільний мікрофон», де всі бажаючи висловлювали свою думку щодо тієї ситуації, яка склалася в країні. Саме консульство було оточене щільним кільцем міліції. Деякі з них були в повній амуніції.

Євген Левін: «Я вважаю, що треба підтримати свою країну. Адже, як я розумію, війна переходить вже у відкриту стадію. Я думаю, що справджуються передбачення ідеологів українського націоналізму, різних українських політиків та багатьох іноземних експертів щодо того, що рано чи пізно це повинно було статися. А на даний момент те, що я можу зробити – це прийти під російське консульство та висловити їм свою думку про те, що вони окупанти і що ми будемо з ними боротися всіма можливими методами. І все одно Україна переможе».

Сурен Кочарян: «Вже фактично сталося відкрите вторгнення з боку Росії. Хоча російська техніка та бойовики і раніше проникали на територію України. Тому люди, в тому числи і я, прийшли сюди висловити свій протест проти агресивної політики Росії. Крім того, стало відомо про дії оточення Путіна. Там погрожували, що якщо хтось буде допомагати Україні, то вони застосують ядерну зброю. У світовій політиці це називається "ядерний шантаж". Це також викликає протест».

Не обійшлося без сутичок. Хтось з ультрас почав кидати петарди та димові шашки в бік консульства, що згодом вилилося в бійку між ними та співробітниками міліції. В результаті сутички був затриманий один з футбольних фанів, якого доправили в міліцейське відділення. Повідомляють, що він неповнолітній. Група ультрас спробувала наздогнати міліцейський автомобіль, але це їм не вдалося. Мітингувальники планували йти до відділення міліції, але потім стало відомо, що хлопця відпустили. Тому цього робити не стали.

Колона мітингувальників пройшлася від консульства до площі Свободи. По дорозі вони вигукували проукраїнські гасла та співали лайливі пісні про Путіна. Хода завершилась біля пам’ятника Леніну, який уже був оточений правоохоронцями. Там пройшов міні-мітинг з обговоренням найбільш злободенних проблем. Після чого активісти розійшлися по домівках. 

comments powered by HyperComments