«Який крихкий світ»: в Харкові відкрилася виставка, присвячена довоєнному Слов'янську

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 29 серпня 2014, 19:13
28 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася фотовиставка Ігоря Лаптєва та Інни Можейко «Який крихкий світ».
«Який крихкий світ»: в Харкові відкрилася виставка, присвячена довоєнному Слов'янську

Виставка повністю присвячена довоєнному Слов’янську. На ній представлено 80 робіт, відібраних із кількох тисяч різноманітних світлин. Всі вони були зроблені протягом семи років після кожного візиту авторів до Слов'янська. На кожній з них зображене мирне життя міста таким, яким воно було до війни. Це природа Слов`янського району, місцеві вулиці, парки, музеї, заводи, пам’ятки архітектури та сцени з побутового життя простих мешканців. Ця виставка змушує глядачів замислитися над тим, наскільки крихким може бути звичний світ і як легко він може впасти.

Крім того, ця виставка спонукає їх замислитися над тим, що довелося втратити мешканцям Донбасу під час цієї війни. Це може допомогти краще зрозуміти тимчасових переселенців із зони АТО.

«Люди, які жили в Слов'янську, в зоні АТО, приїжджають зараз до Харкова, – розповіла Інна Можейко, – нам з ними потрібно буде жити пліч-о-пліч в цьому місті та цій області. І одне із завдань цієї виставки – показати їх землю. Подивіться, яка прекрасна, яка багата, яка цікава місцевість – Слов'янський район! Ми ж не випадково виставили тільки Слов'янськ. Це для того, щоб можна було подивитися, зрозуміти, полюбити цю місцевість і прийняти цих людей. Так, вони різні. Так, вони складні. Але ми повинні бути толерантними. Це одна з цілей нашої виставки».

Виставка триватиме до 16 вересня. 

comments powered by HyperComments