На недільному віче говорили про оборонні можливості Харкова

Юлія Гуш  |  Неділя, 31 серпня 2014, 23:45
31 серпня в Харкові на площі Свободи пройшло чергове недільне віче, в ході якого був обговорений ряд найбільш злободенних проблем міста.
На недільному віче говорили про оборонні можливості Харкова

В першу чергу вони стосувалися можливостей Харкова витримати можливий напад російської армії, до якого він ще не готовий. Було сказано, що на заводі імені Малишева стоять 200 танків, цілком готових для експлуатації. Крім того, в країні зараз знаходиться біля 800 тисяч автоматів, але їх ще нікому не видали. Це в той час, коли на сепаратистських сайтах з’являється інформація, що наступна мета бойовиків – Харків.

«Чи готовий Харків? З точки зору психологічної та морально-політичної – Харків сьогодні готовий як ніколи, – розповів Ігор Розсоха, один з координаторів харківського Євромайдану, – адже ми бачимо, що переважна більшість харків’ян зробила свій вибір на користь України. А з військово-технічної точки зору – то тут дуже мало робиться для того, щоб відбити напад російської армії. А ми маємо бути готовими до вторгнення. Навіть якщо не роздати людям зброю просто зараз, що практикується в деяких країнах, то, як мінімум, потрібно роздати її в той момент, коли почнеться наступ. Але для того мають бути готові списки, люди мають знати, куди їм іти і хто їх командир. Це потрібно готувати заздалегідь».

Діяв «вільний мікрофон». Волонтери, які допомагають українським військовим та вимушеним переселенцям, розповідали про їх потреби. Наприклад було сказано, що в зв’язку з похолоданням військові все більше потребують теплих речей, ковдр, гумових чобіт та дощовиків.

Крім того, відбувся збір підписів під зверненням, в якому були зазначені наступні вимоги до представників харківської влади: організувати будівництво укріпних споруд та дооборонних робіт широкі кола суспільства; перевести оборонні підприємства міста на особливий режим роботи задля забезпечення потреб української армії; зобов’язати керівників всіх організацій, навчальних закладів та установ провести комплекс заходів з громадянської оборони; організувати роботу виконуючих органів, установ та організацій максимально ефективним способом.

comments powered by HyperComments