В Харкові триває підготовка партизанського руху

П'ятниця, 12 вересня 2014, 00:10
У Харкові формуються партизанські загони. Серед жителів міста, які записалися в партизани, люди різної статі, віку, комплекції і соціального статусу.
В Харкові триває підготовка партизанського руху

Кажуть, всі готові проводити вечори на спеціальних тренуваннях, тому що відчувають відповідальність за місто і не дуже довіряють правоохоронним службам. І хоча перше тренування у багатьох збиває дихання, головне правило підпілля – конспірація. Учасники харківського партизанського руху освоюють це миттєво і надягають балаклави.

Тренують партизанів на базі організації "Східний корпус". Це патріотична воєнізована група, багато членів якої вже побували в зоні АТО, зокрема в складі добровольчих загонів "Азов" і "Донбас". Тепер отриманий бойовий досвід передають активістам.

Справжніх диверсантів з добровольців обіцяють зробити всього лише за три тижні. Поки ж перевіряють фізичну форму, вчать бачити і обходити розтяжки, не боятися ближнього бою і вибухів.

Передбачається, що харківські партизани зможуть як вести підпільну роботу і здійснювати диверсії на окупованій території, так і допомогти в обороні міста, якщо ворог буде на підступах до Харкова. При цьому в учасників руху є ще одне завдання – виявлення сепаратистів і російських диверсантів. Ця робота вже ведеться і зараз, кажуть активісти, але що саме вони роблять і кого відстежують - не уточнюють.

Не уточнюють учасники партизанського руху і скільки осіб вже вступило до його лав. Але запевняють, кількість учасників харківського бойового підпілля буде тільки збільшуватися.

comments powered by HyperComments