Харківська лікарня невідкладної меддопомоги отримала обладнання для дитячої нейрохірургії

П'ятниця, 19 вересня 2014, 19:19
Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова сьогодні, 18 вересня, отримала обладнання для Центру дитячої нейрохірургії. У рамках благодійної акції «День Щастя в МакДональдз 2013» центру передали два монітори, два інфузомати і три аспіратори на загальну суму 201 тис. грн.
Харківська лікарня невідкладної меддопомоги отримала обладнання для дитячої нейрохірургії

 

Директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат подякував меценатам і підкреслив, що така благодійність дуже важлива в нинішній час, коли отримати кошти для закупівлі необхідного медичного обладнання досить складно.

«Наш Центр дитячої нейрохірургії робить дуже багато, щоб допомогти дітям. Але без сучасного спеціалізованого обладнання складно надати кваліфіковану медичну допомогу на високому рівні. Передане центру обладнання необхідне і важливе, оскільки його можна використовувати під час і після операцій для дітей, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії та реанімації», - зазначив Юрій Сороколат.

Як повідомив керівник Центру дитячої нейрохірургії Олександр Духовський, отримане обладнання має українськомовне меню і досить зручне у використанні, оскільки може також працювати на акумуляторах.

За його словами, інфузомати дозволяють дозовано вводити пацієнту необхідні речовини, в тому числі наркоз, а за допомогою аспіраторів медики можуть видаляти слиз під час операцій навіть у найменших дітей, не боячись пошкодити слизову носа або рота. Монітори, як зазначив Олександр Духовський, дають можливість стежити за найважливішими функціями організму - диханням, серцевою діяльністю тощо.

У 2014 році благодійна акція «День Щастя в МакДональдз» традиційно пройде з 1 по 30 листопада.

comments powered by HyperComments