В Харкові відбувся марш миру

Юлія Гуш  |  Понеділок, 22 вересня 2014, 12:39
21 вересня Харків приєднався до всесвітнього маршу миру, який проходив в 70 містах світу, в тому числі й в Росії.
В Харкові відбувся марш миру

Цим громадськість висловила свій протест проти війни з Україною та підтримала тих росіян, які не побоялися вийти на марш миру. Харків’яни пройшли колоною від площі Свободи до російського консульства. Вони скандували гасла «Женщины России, заберите своих сыновей! Они нужны вам живыми», «Миру – мир! Нет войне!», «Россия, останови Путина!», «Путин, забери поребриков с Украины». Тим часом консульство було оточене щільним кільцем правоохоронців.

«Ця хода проводиться також для того, щоб нагадати росіянам, що вони можуть бути демократами, – розповів Володимир Чистилін, координатор харківського Євромайдану, – вони були демократами в 1991 році. Вони виходили на Болотну площу. Треба позбуватися Путіна. Харків’янам також важливо підтримати цей марш, адже ми заходимося 40 кілометрів від Росії. У багатьох харків’ян є там родичі. Ми розуміємо, що в Росії є десь 15 відсотків нормальних людей, які не зачищені остаточно путінською пропагандою. На них ми сподіваємося і віримо, що Росія врятує себе». 

Біля консульства харків’яни провели хвилину мовчання за тими, хто загинув під час цієї війни. В знак протесту проти агресії Кремля вони закидали консульство паперовими голубами. Деякі з них були подаровані правоохоронцям. Потім колона рушила до воєнного шпиталю. Там вони заспівали пісню «Воины света» та гімн України. Солдати, які там знаходилися на лікуванні, радо вітали українських активістів. Потім харків’яни рушили до площі Свободи, де вони провели вже традиційне недільне віче.

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments