У Харкові активізувалися телефонні шахраї

Понеділок, 22 вересня 2014, 17:34
З початку року в Харкові та області зареєстровано 375 заяв за фактами телефонного шахрайства. Як повідомляє кореспондент "Харків. Коментарі" за інформацією прес-служби ГУМВДУ в Харківській області, розкрито 51 кримінальне правопорушення в цій сфері.
У Харкові активізувалися телефонні шахраї

 

Харківські правоохоронці в  черговий раз нагадали городянам, як не стати жертвою шахраїв : "Якщо ви отримали дзвінок від "близького родича або знайомого "про те, що він потрапив в неприємну ситуацію, йому загрожує відкриття кримінального провадження, і вас просять передати гроші нібито співробітникові правоохоронних органів для вирішення проблеми, задайте низку певних запитань. Вони мають бути такими, відповіді на які знаєте тільки ви і ваш родич. Також для перевірки ви можете попросити описати свій зовнішній вигляд.

"Якщо ви розмовляєте з нібито представником правоохоронних органів, запитайте, до якого органу внутрішніх справ доставлений родич, після чого перевірте інформацію, подзвонивши до чергової частини. Якщо розмова завершена, спробуйте зв'язатися з родичем або подзвонити його друзям, які можуть знати про його місце знаходження. Ні в якому разі не переказуйте гроші на чужі рахунки, не називайте свою адресу. Пам'ятайте, що зловмисники користуються вашим розгубленим емоційним станом виключно в цілях наживи", - нагадали міліціонери.

comments powered by HyperComments