У Харкові подорожчав хліб

Вівторок, 23 вересня 2014, 19:44
ПАТ "Хлібозавод "Салтівський" (Харків) підвищило ціни на деякі види продукції. Про це 23 вересня повідомили "SQ"в прес-службі заводу.
У Харкові подорожчав хліб

 

У середньому, залежно від типу виробу, ціни зросли на 10 %. " Ретельний аналіз  фінансово-економічної ситуації, в якій опинилося підприємство, показав, що запас міцності впритул наблизився до критичної позначки. Вартість хліба соціальних ґатунків не підвищилася", - підкреслили на заводі.

За даними хлібозаводу, з початку 2014 року, в період зростання курсу іноземних валют і відповідного подорожчання паливно-мастильних матеріалів (до 30 %), енергоносіїв (зокрема, газу до 26 %), борошна (до 17%) та інших складових собівартості хлібобулочних виробів (до 15 %),"Салтівський" шукав шляхи стримування цін на хліб і хлібобулочні вироби. "У результаті рентабельність підприємства, як і більшість легальних хлібозаводів України, пішла в мінус. "Подальше штучне стримування цін просто неможливе", - відзначили пекарі.

На заводі також заявили, що підприємство працює в умовах дуже сильної конкуренції з "тіньовими" міні-пекарнями і супермаркетами.

 "Перші за рахунок відходу від сплати податків витісняють хлібозаводи з лінійного роздробу (кіоски, маленькі і середні продуктові магазинчики), другі висувають кабальні умови реалізації,- від відстрочення платежу за відвантажену продукцію до 45 днів до ретро-бонусів за потрапляння заводського хліба на полку. Тому в умовах ринкової економіки, коли будь-який бізнес повинен або мати хоч би мінімальний прибуток, або дотуватися державою, зміна цін на всі продукти харчування, у тому числі і хліб, - неминуча", - відзначили на підприємстві.

comments powered by HyperComments