Харків – це Україна: в місті пройшла акція в підтримку єдності держави (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 29 вересня 2014, 14:21
28 вересня в місті відбулася акція «Харків – це Україна», яка зібрала близько 8 тисяч чоловік.
Харків – це Україна: в місті пройшла акція в підтримку єдності держави (фото)

Захід відбувся з ініціативи проукраїнських громадських організацій. Він відзначився тим, що був підтриманий харківською облдержадміністрацією. Учасники акції пройшли колоною від Дзеркального струменю до площі Конституції. В марші також взяли участь представники Східного Корпусу та харківські ультрас, які йшли попереду колони. Вони запалювали димові шашки та кидали петарди.

Активісти вигукували проукраїнські гасла та виконували нецензурні кричали в адресу Путіна, Кремля та Новоросії. Вони тримали українську символіку та плакати з надписами «Харків – це Україна», «Руський мир – красная параноя», «Вбий в собі московського раба. Вір в Україну» тощо. Серед прапорів можна було примітити символіку окремих політичних партій. Безпеку забезпечували бійці добровольчого батальйону МВС «Слобожанщина» та близько 100 співробітників міліції.

На площі Конституції пройшов невеликий мітинг, у якому взяли участь громадські діячі, політики і просто небайдужі харків’яни. Так як акція від самого початку позиціонувалася як аполітична, жодних агітаційних промов не пролунало. Замість того виступальники вкотре порушували найбільш актуальні проблеми регіону та наголошували на необхідності ефективної оборони міста. Серед них – Антон Геращенко, Валентин Бистріченко, Іван Варченко, Олександр Шевченко, Володимир Чистилін, Дмитро Марінін та інші.

Згодом колона рушили до площі Свободи, де пройшливже два окремих мітинги. На вже звичному місці відбулося традиційне недільне віче та ярмарок громадських ініціатив . Більша частина учасників ходи зібралася біла пам'ятника Леніну. Результатом цього мітингу стало повалення монументу. 

comments powered by HyperComments