Харківська міліція: люди, які звалили пам'ятник Леніну, звільнені від кримінальної відповідальності

Понеділок, 29 вересня 2014, 18:56
Люди, які звалили пам'ятник Леніну на пл. Свободи в Харкові, звільнені від кримінальної відповідальності, передає «Главное».
Харківська міліція: люди, які звалили пам'ятник Леніну, звільнені від кримінальної відповідальності

 

"У зв'язку з розпорядженням губернатора Харківської області Ігоря Балути від 28 вересня 2014 № 517  "Про врегулювання ситуації в області стосовно пам'ятників епохи тоталітаризму" слідчим було ухвалено рішення про закриття кримінального виробництва  за ч.2 ст.298 (знищення, руйнування або ушкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України", -говориться в повідомленні відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВДУ в Харківській області.

У повідомленні також відзначається, що в результаті падіння пам'ятника Леніну ніхто не постраждав.

Як повідомлялося, в неділю ввечері глава Харківської ОДА Ігор Балута заявив, що підписав розпорядження, яким пропонує вжити невідкладні заходи з  виключення пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові з реєстру пам'ятників України і демонтувати його відповідно до чинного законодавства.

Буквально через 5 хвилин після цієї заяви пам'ятник був повалений. Активісти почали його підпилювати близько18-40 і  о 22-25 звалили монумент Леніну з п'єдеста́лу.

comments powered by HyperComments