Стратегія розвитку Харківської області до 2020 року розроблятиметься за методикою, ухваленою в країнах Євросоюзу

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 11:46
30 вересня в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбувся навчальний семінар «Теорія і практика розробки регіональної стратегії розвитку та плану її реалізації», який провели експерти Проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».
Стратегія розвитку Харківської області до 2020 року розроблятиметься за методикою, ухваленою в країнах Євросоюзу

 

Областям доведені єдині методики розробки регіональних стратегій, що відповідають європейським стандартам підготовки стратегічних планів розвитку територій і забезпечують узгодженість з Державною стратегією регіонального розвитку до 2020 року та Стратегією «Україна – 2020».

Як зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін, Харківська область уперше отримає стратегічний документ, який не лише відображатиме бачення можливих сценаріїв для регіону, але й міститиме чіткий план реалізації проектів і програм регіонального розвитку. «Це дозволить запровадити постійний моніторинг цільових індикаторів, а також фінансовий та імплементаційний аудит передбачених Стратегією проектів, що, в свою чергу, дозволяє розраховувати на серйозну підтримку з боку Європейського Союзу і міжнародних фінансових організацій», - підкреслив Ігор Райнін.

 

comments powered by HyperComments