На Харківщині озимими культурами засіяно 107% всієї зернової прогнозованої площі

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 16:29
Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулася обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. На ній були обговорені питання стану посіву озимих культур під урожай 2015 року і хід збирання пізніх зернових та технічних культур у господарствах області.
На Харківщині озимими культурами засіяно 107% всієї зернової прогнозованої площі

 

Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Борис Данилів, станом на 3 жовтня озимими культурами засіяно 491,3 тис. гектарів (107% від прогнозу), з них на зерно – 486,7 тис. га або 104% до прогнозу.

«Погодні умови у вересні цього року були сприятливі для проведення польових робіт. Це та належний рівень підготовки дозволили сільськогосподарським підприємствам провести на 440, 7 тис. га (96% площі) посів озимих зернових культур у кращі та допустимі агротехнічні строки. Позитивним вважаємо і те, що від початку жовтня посів озимих на полях області не було припинено. За оперативною інформацією управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій , сходи озимих зернових культур станом на 2 жовтня отримані на 62% засіяних площ. Проте, у ряді районів план посіву озимих зернових культур під урожай 2015 року все ще залишається невиконаним», - сказав він.

Борис Данилів підкреслив, що фітосанітарна ситуація на полях області, а також погодні умови зараз сприятливі для розвитку озимих. Проте для отримання доброго урожаю необхідно максимально повно використовувати сучасні системи обробки ґрунту, якісний насіннєвий матеріал, суворо дотримуватися технологічних вимог при проведенні посівних робіт і в процесі догляду за посівами, а також науково обґрунтованих сівозмін.

 

comments powered by HyperComments