В Харкові пройшов перший тур перемов стосовно обрання єдиних демократичних кандидатів

Юлія Гуш  |  Неділя, 5 жовтня 2014, 12:53
4 жовтня в Харкові пройшли перші публічні перемови з приводу висування єдиних демократичних кандидатів. Модерував захід Сергій Жадан.
В Харкові пройшов перший тур перемов стосовно обрання єдиних демократичних кандидатів

В перемовах взяли участь кандидати в депутати від Харківської області. Вони підписали угоду, згідно якої для вибрання єдиного кандидата вони зобов’язуються: замовляти соцопитування в організації, яка користується довірою, протягом 10-12 жовтня провести опитування та підвести підсумки; за результатами опитування обрати лідера з числа демократичних кандидатів, який має найвищу підтримку в окрузі; всім іншим – до 14 жовтня подати до ЦВК заяву про відмову балотуватися, публічно оголосити про припинення своєї виборчої кампанії та закликати своїх прихильників підтримати єдиного кандидата. Під цією угодою підписалася переважна більшість кандидатів.

«Наш сьогоднішній круглий стіл показав, що у Харкові можна почати процес об'єднання та висунути єдиних демократичних кандидатів, – розповів Володимир Чистилін, – цей процес дуже складний і тяжкий. Але це початок. Демократичні кандидати підписали угоду про непоборювання. Це дуже важливо. А то бували такі випадки, коли домовлялись-домовлялись, висували одного демократичного кандидата, а потім партія його «зливала» регіоналам».

Також кандидати обговорили цілий спектр  проблем – починаючи зі створення люстраційного комітету і закінчуючи тим, кого слід вважати демократичним кандидатом, а кого – ні. Прозвучала також пропозиція провести публічні дебати замість того, щоб розклеювати політичну рекламу по місту. Також на засіданні були присутні військові з батальйону Харків-1. Він розповів присутнім, що невдовзі нова група бійців відправиться в місце бойових дій. І якщо хтось з кандидатів має бажання та змогу допомогти бійцям -  то вони будуть дуже вдячні. Він наголосив, що саме така допомога буде найкращою рекламою для кандидатів.

Також кандидати домовилися, що другий раунд перемов відбудеться 7 жовтня. 

comments powered by HyperComments