Майданівці привітали вчителів та обговорили проблеми освіти

Юлія Гуш  |  Неділя, 5 жовтня 2014, 22:06
5 жовтня на традиційному недільному віче майданівці привітали освітян з Днем вчителя та обговорили найбільш актуальні проблеми у сфері вітчизняної освіти.
Майданівці привітали вчителів та обговорили проблеми освіти

Серед них – регулярні побори в школах, корупція, застаріла система освіти та некомпетентні педагоги. «Я не хочу, щоб наші вчителі були рабами, – розповіла Людмила Ростовська, колишня вчителька, – особливо наші харківські вчителя показали, що вони не особистостями. А якщо людина не є особистістю, то вона – раб. Чого б не стялося, нормальна людина, вчитель, особистість ніколи б туди не вийшла. Майже половина харківських вчителів це робила. Це продажні люди. Потрібно бути патріотами. Потрібно бути справжніми людьми». 

Поговорили і про хороших, компетентних педагогів. Вікторія Склярова, координатор харківського Майдану, зачитала записки, написані колишніми і теперішніми учнями та студентами. Вони присвячені тим педагогам, яким вони були вдячні не тільки за їх професійні, а й за людські якості. Не оминули куди складніші проблеми. Зарема Османова розповіла, що в Криму продовжують викрадати людей. Серед зниклих є її студенти. Проте є добрі новини. Студентів, яких було виключено з Сімферопольського інженерно-педагогічного університету за ролик з виконанням українського гімну, який вони виклали на Ютуб, було зачислено до київського вишу.

Як завжди, волонтери збирали гроші на потреби армії та госпіталю. Про найбільш нагальні потреби було сказано окремо. Ярина Чаговець повідомила, що один з бійців після контузії має проблеми зі слухом. Тому йому конче потрібен слуховий апарат, який коштує 3300 гривень. «Він в середу має виїхати в зону АТО. Але він ще погано чує» – розповіла вона.

comments powered by HyperComments