На недільне віче завітали бійці з батальйону «Харків-1» (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 3 листопада 2014, 12:07
2 листопада на площі Свободи відбулося вже традиційне недільне віче. На нього завітали бійці з батальйону «Харків-1», які повернулися додому на ротацію.
На недільне віче завітали бійці з батальйону «Харків-1» (фото)

Вони подякували харків’янам за їх підтримку та той теплий прийом, який влаштували їм на передодні. За словами одного з бійців, цього їм якраз не вистачало. «Ми побули 2 місяці в зоні АТО, – розповів Леонід, заступник командиру батальйону з кадрових питань, – чесно скажу – там дуже нелегко. Але хлопці хочуть нести там службу. Вони зараз повернулися до Харкова. І в них подвійне відчуття: з одного боку, їм радісно, що вони повернулися додому, а з іншого – в них є почуття невиконаного обов"язку - що не довели справу до кінця. Зараз вирішується питання, куди їх далі відправляти. Здається, їх збираються знову відправити в зону АТО».

Також в нас є друга половина людей, яка нікуди не їздила. Вони також хочуть віддати свій борг і з‘їздити в зону АТО. Тому ми чекаємо відповідне рішення. Доки знаходимося в Харкові, охороняємо правопорядок. Будемо вступати в патрулі та захищати вас. Адже найголовніше для нас – це життя та здоров‘я наших громадян».

«Життя неначе розділилося на «до» і «після», – розповів Максим, командир взводу, – те, що там бачиш, те, що там відчуваєш – це зовсім інше. Тут суєта, а там люди налякані. Там реальний безпорядок. Якщо ми цих людей не захистимо – то їх ніхто не захистить. Як би вони не говорили про нас – добре чи погано. Навіть коли ми забезпечували проведення виборів, люди вже на нас дивилися як на владу. Тобто, зі всіма своїми недоліками. А люди просто налякані. Вони хочуть миру. І дуже хочеться забезпечити їм цей мир в подальшому».

Крім того, біля «вільного мікрофону» виступив громадянин Росії В’ячеслав Мартинов, який на даний момент просить в Україні політичного притулку. Через свою громадську діяльність він опинився в федеральному розшуку і знаходиться в списку терористів і екстремістів Російської Федерації. Все через те, що В’ячеслав спочатку брав участь в пікетах проти анексії Криму та в захист кримських в‘язнів, а згодом – в марші за федералізацію Кубані. Але після кількох співбесід та пред‘явлених доказів йому в політичному притулку йому було відмовлено. Тому учасники харківського Євромайдану 4 листопада о 11.30 підуть до Головного Управління Державної міграційної служби України в Харківській області щоб підтримати В’ячеслава Мартинова.


 

comments powered by HyperComments