Майданівці підтримали громадського активіста, якому відмовили в політичному притулку

Юлія Гуш  |  Середа, 5 листопада 2014, 01:16
Харківські майданівці зібралися біля Головного Управління Державної міграційної служби, щоб підтримати В‘ячеслава Мартинова, який просить політичного притулку в Україні.
Майданівці підтримали громадського активіста, якому відмовили в політичному притулку

В‘ячеслав Мартинов є громадянином Росії. Він брав активну участь в харківському Майдані. У своєму рідному місті Краснодарі виходив одиночні пікети на захист кримських в’язнів і проти окупації Криму. Згодом разом з товаришами спробував організувати «Марш за федералізацію Кубані», через що вони були піддані політичному переслідуванню. На В‘ячеслава Мартинова відкрита кримінальна справа, йому загрожує до 10 років ув‘язнення. Але після кількох співбесід та пред‘явлених доказів (публікації в пресі, фото, відео, наявність в списку терористів та екстремістів Росії) активісту в політичному притулку йому було відмовлено.

Сурен Кочарян: «Я вже давно з ним знайомий по Євромайдану. Він всю зиму там був. А тут така ситуація: людини загрожує взагалі ув‘язнення щонайменше на 10 років по сфабрикованим справам в Росії. Потрібно добиватися щоб людині тут дали політичний притулок».

Лариса Бугаєнко: «Прийшла підтримати, тому що я багато разів бачила його на нашому Євромайдані. Він справляє дуже гарне враження. Я хочу, щоб він був громадянином України. Він цього достойний. Він багато що зробив. Він підтримував Україну в Росії, організовував там акції. За це він і поплатився».

Лілія Сафарова: «Прийшла підтримати Славка, адже я вважаю його як патріотом України, так і патріотом Росії. Тому що це людина, яка розуміє, що коїться, розуміє, що таке добре і погано для України. Це людина самовіддана, яка незважаючи ні на що йде захищати як Україну, так і Росію. Це людина, яка любить свою батьківщину. Тому він не може бути байдужим то того, що коїться. До тієї всієї несправедливості, яка є в наших країнах».

Зараз громадському активісту допомагає Харківська правозахисна група. Того дня в нього відбулася зустріч з начальником ДМС Гузем.

В‘ячеслав Мартинов: «Оскільки я вже подав заяву до суду, то тут є два варіанти. Якщо суд задовольняє мою заяву, то рішення про відмову оформлення документів відміняється. Далі вони виконують рішення суду. Судячи з заяви начальника, все повинно бути в порядку. Добре, якщо в мене буде додаткова доказова база. Якщо суд мені відмовляє, то я знову звертаюсь до федеральної міграційної служби. Далі вони знову розглядають моє питання. Судячи про результат нашої бесіди, він повинен бути вирішений позитивно».


 

comments powered by HyperComments