Харків‘яни привітали бійців 22 батальйону територіальної оборони (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 19 листопада 2014, 20:44
19 листопада на площі Свободи відбулася зустріч бійців Харківського 22 батальйону територіальної оборони з мешканцями міста.
Харків‘яни привітали бійців 22 батальйону територіальної оборони (фото)

Бійці 22 батальйону воювали в Луганській області починаючи з травня місяця і тільки нещодавно повернулися в Харків на ротацію. За словами командира Сергія Горбенка, всі вони виконали свою бойову задачу з найменшими втратами.

«22 батальйон територіальної оборони виконав бойову задачу в Луганській області, – розповів він, – виконав з честю, з найменшими втратами. Кожен солдат та офіцер виконав ту бойову задачу, яка була на нього покладена керівництвом. Шановні батьки, дружини, діти, гості, спасибі від імені керівництва та мене особисто за таких офіцерів, солдат, прапорщиків. Низький вам уклін за те, що ви їх чекали та дочекались. А вам, мої шановні солдати та офіцери, також низький уклін. Всі повернулися живими та здоровими. Моя задача була виконана».

Харків‘яни вітали українських військових квітами, сувенірами та обіймами. Серед них були друзі та родичі бійців. Час від часу лунали гасла «Героям слава» та гучні аплодисменти. Зустрів бійців і військовий оркестр Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба. Також на площі відбувся невеличкий концерт. Крім того, військовим було передано більше 200 дитячих малюнків.

Зараз бійці 22 батальйону на ротації і мають змогу відпочити від бойових дій. Проте не можуть повернутися додому: наприклад, рядовому Віктору, який до цього жив в Луганську, довелося зупинитися в Харкові. «Я не можу поїхати додому, адже я там в розшуку, – розповів він, – а зустріли нас дуже добре. А дома взагалі їсти нічого. Дружина кричить. Правда, їй допоміг командир батальйону – переправили посилку туди, до Луганську. А так все добре. Але нема жодної визначеності. Ніхто не знає що буде через сім днів».

Зустріч вийшла теплою і щирою. Волонтери, громадські активісти та просто звичайні харків‘яни дякували бійцям за те, що захищають країну. А ті в свою чергу дякували їм за підтримку та допомогу.


 

comments powered by HyperComments