На площі Свободи молилися за Україну (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 30 листопада 2014, 22:42
30 листопада на площі Свободи відбулася молитва за Україну. На ній згадували героїв «Небесної сотні» та всіх тих, хто загинув під час війни на Донбасі.
На площі Свободи молилися за Україну (фото)

Молебень провели представники Української православної церкви Київського патріархату. Захід відбувся біля хреста, встановленому на честь загиблих в зоні АТО харків‘ян. У ньому взяло участь близько 300 чоловік. Учасники молебню тримали українську символіку. Деякі з них підносили до хреста квіти та запалювали свічки.

«По всій Україні, по всіх єпархіях сьогодні лунає молитва до Покрови Пресвятої Богородиці, – розповів єпископ УПЦ КП владика Митрофан, – лунає за нашу багатостраждальну неньку-Україну. Сьогодні я хочу вам всім подякувати за те, що ви тут зібралися в оцей холодний день і молилися разом з нами, благали Пресвяту Богородицю, щоб вона вимолила в сина свого, Господа нашого Ісуса Христа, щоб у швидкому часі закінчилась та біда, яка хлинула на нашу Східну Україну. Усіх щиро вітаю зі Святою неділею. Всіх закликаю до спільної молитви і ангела-охоронителя всім вам».

Також того дня згадували події 30 листопада, з яких, власне, і розпочався Майдан. Рівно рік тому бійці спецпідрозділу «Беркут» скоїли побиття мирних мітингувальників, переважна більшість яких була студентами. Цей акт міліцейської сваволі став поштовхом до масових актів громадської непокори, які згодом стали відомими як події Революції гідності.

Завершився молебень виконанням державного гімну. Подібні заходи також відбулися в Одесі та Маріуполі.


 

comments powered by HyperComments