Харків‘яни привітали військових з Днем української армії (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 7 грудня 2014, 22:01
7 грудня харківські майданівці привітали українських військових, які повернулися на ротацію, з Днем української армії.
Харків‘яни привітали військових з Днем української армії (фото)

На недільному віче українських бійців вітали зі святом та дарували подарунки. «Вчора було свято – День збройних сил України, – розповіла сестра милосердя АТО Ярина Чаговець, – запізнилися на один день, але це нормально. Кожен день свято – це дуже добре. Вперше за 23 роки незалежності ми так відзначаємо День української армії. Наша армія – вона потужна. Вона сильна. Вона може дати відсіч всім військам, які здумають на нас напасти. Але, я думаю, після того, як побачили наших хлопців – ніхто цього робити не захоче. Також я переконана, що сьогодні слід вітати не тільки наших хлопців, які захищають нас там, на передовій. А й наш потужний тил, який їх забезпечує. Він також є частиною нашої української армії».  

Ярина розповіла, що солдат, які зараз лікуються у шпиталі, також не залишили без привітань та подарунків. «Вони були дуже щасливі що мають такий міцний тил, – продовжила вона, – що вони знають за кого там воюють і за кого несуть варту спокою та миру, які є в нашому місті».

Євген, командир відділу 22 батальйону: «Це дуже приємно. Люди нас підтримують. Ця підтримка нам дуже потрібна. Як фізична, так і моральна. Це відпочинок, посмішки, радість та поздоровлення. В мене є сестра, яка дуже сильно за мене переживає. Коли я був в зоні АТО, то вона писала мені кожен день. Батько, мати – всі переживають».

Петро, водій 22 батальйону: «Дуже подобається привітання. Це приємно, коли поздоровляють. Звичайно, ми відчуваємо підтримку з боку простих людей. Тільки вони і підтримують армію. Все, що зараз на мені вдягнуто – все це люди дали».

Також того дня відбулося урочисте відкриття каменю, встановленого на честь усіх тих, хто загинув за свободу та незалежність України. Їх пам‘ять присутні вшанували хвилиною мовчання. Після чого майданівці колоною рушили до військового шпиталю, під стінами якого вони привітали усіх тих бійців, які там зараз лікуються. 

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments