День української армії у звільненому Лисичанську (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 8 грудня 2014, 12:49
6 грудня харківські активісти разом з місцевим Автомайданом рушили до звільненого українськими військовими Лисичанська.
День української армії у звільненому Лисичанську (фото)

По дорозі вони зупинялися на блокпостах та вітали військових з Днем української армії. Не тільки на словах – на кожному одному з солдат вручали пакунок з солодощами, сигаретами, мандаринами, теплими шарфами та балаклавами. Військові такими дарунками були задоволені. Вони щиро дякували активістам за те, що про них не забувають.

Що до самого Лисичанська, то на даний момент ситуація в місті спокійна. Тільки сліди руйнувань на будівлях нагадують про війну, яка тут була нещодавно.

«Людей потрібно міняти, – впевнений Віктор, активіст лисичанського Майдану, – щоб любили свою країну, своє місто. Любили те місце, де ми живемо, а не всякі там ДНР та ЛНР». Він розповів, що в Лисичанську залишається чимало людей, які підтримують сепаратистів. Вони зараз чекають їх повернення. Ті особи, які прямо підтримували сепаратистів, не були покарані. Вони до сих пір залишаються при владі. В тому числі і мер Лисичанська власною персоною.

Становище місцевого Майдану він описує наступними словами: «Ні, не нормально. Були переслідування. Цькували на роботі. Били. Деяких, як то Мозгового, взагалі катували. Ламали руки та ноги. Просто за те, що він підтримує свою країну. Хто це робив? І росіяни, і чеченці, і казаки. Місцеві також в цьому брали участь. І таких було дуже багато».

Лисичанський Майдан того дня вітав військових з Днем Української армії. В святковому концерті  брали участь як дорослі, так і діти. Було чимало поздоровлень, подарунків та простих слів вдячності. Самі військові також не стояли осторонь. Вони дякували присутнім, а особливо, волонтерам, за їх підтримку та допомогу.

Кишиченко Святослав, батальйон «Донбас»: «Карлик, накачаний ботоксом, думав, що наша армія, кинута, забута всіма, навіть не буде їм опиратися. Але він явно не розраховував на наших людей, на наших шановних матерів, дружин, наших волонтерів, які самоорганізувалися та змогли підтримати нашу армію. Хочу поклонитися нашим жінкам, працівникам волонтерського центру та всім тим, хто бере участь у волонтерському русі».

Варто нагадати, що Лисичанськ був звільнений українськими військовими 24 липня.

 

comments powered by HyperComments