У Харкові створили громадський штаб оборони області

П'ятниця, 12 грудня 2014, 18:10
Його презентували сьогодні, дванадцятого грудня, в обласній державній адміністрації. Рішення про створення штабу ухвалено уповноваженими представниками харківського євромайдану, благодійного фонду «Мир та порядок», волонтерської групи «Help Army», громадянської організації «Самопоміч». Повідомляє сайт "Статус Кво".
У Харкові створили громадський штаб оборони області

Нова організація об’єднує всі співтовариства, які вже і без того займаються питаннями оборони області, а головна задача нової структури – організація громадянського суспільства для оборони регіону від російської агресії. «Ми не збираємося замінювати собою державу, але будемо підказувати чиновникам, як їм потрібно краще працювати», - заявив Ігор Рассоха, активіст Євромайдану.

У Харкові мешкає стільки військових, що з них можна зробини нові збройні сили, - каже активіст «Самопоміч» Олександр Заливан. «Створенням штабу ми говоримо владі, що є можливість використовувати наш досвід. Ми турбуємося про те, щоб у Харкові було спокійно. Ми ставимо задачу формування штабу, створення нового інформаційного центру, який заповнить інформаційний вакуум, а також створення центру навчання волонтерів різним навикам, необхідним у військовий час», - відзначив Заливан.

Також у місті планується організувати патрулювання, як разом з міліцією, так і окремо.

 

comments powered by HyperComments