В ХОДА говорили про новостворений Штаб оборони Харківської області (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 12 грудня 2014, 20:41
12 грудня в харківській ОДА перед громадськістю був представлений Громадський штаб оборони Харківської області.
В ХОДА говорили про новостворений Штаб оборони Харківської області (фото)

ГШО ХО був створений 9 грудня. Відповідне рішення було прийняте уповноваженими представниками Харківського Євромайдану, Громадської варти, благодійного фонду «Мир і порядок», волонтерської групи «Help Army», ГО «Самопоміч», Громадської Самооборони Харкова, Правого Сектору та Комітету Оборони Майдану.

Головною метою штабу є організація громадянського суспільства міста для його оборони від російської агресії. Зокрема, перед ГШО ХО постали такі завдання, як: координація громадських організацій, підвищення боєздатності Збройних сил України; участь в забезпеченні громадського порядку, сприяння охороні державного кордону, протидія тероризму; протидія інформаційній війні з боку Російської Федерації.

Олександр Заліван, кадровий військовий, ГО «Самопоміч»: «Перше, чим ми переймаємось – це те, щоб в Харкові було спокійно. Ви ж бачите, яка в нас ситуація. Тому ми вважаємо, що громадські організації повинні допомоги органам влади. Створенням штабу ми показуємо владі, що є можливість використовувати наш досвід».

Зокрема, під час прес-конференції постало питання про четверту хвилю мобілізації. Петро Марков розповів, що вона буде дуже обмеженою і її проведення буде здійснюватися вже «на іншому рівні». Зокрема, найбільш пріоритетним стане питання про моральну готовність та бажання самого мобілізованого воювати. 

comments powered by HyperComments