На недільному віче підняли питання про безпеку міста (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 15 грудня 2014, 18:30
14 грудня на традиційному недільному віче вкотре обговорили питання суспільної безпеки .
На недільному віче підняли питання про безпеку міста (фото)

Мова йшла не тільки про цивільну безпеку та протидію тероризму, а й про інформаційну та енергетичну безпеку, що в сучасних реаліях є напрочуд важливим. Зокрема, був згаданий новостворений Штаб оборони Харківської області.

Олександр Заливан: «Часи такі тривожні. І ми з вами повинні бути впевнені, що влада виконує всі свої обов‘язки. І як показує моніторинг, завжди залишаються проблеми, які влада або погано вирішує, або не вирішує взагалі. Що таке громадський штаб? На наш погляд, це об‘єднання громадських організацій, які взяли на себе відповідальність за ті питання, які влада недопрацьовує. Ми залучаємо всіх охочих до співпраці в цьому напрямі. Якщо народ захищає своє місто, свою батьківщину, то він непереможний».

Також професійний сапер провів невеликий лікбез по вибуховим пристроям, які найчастіше використовуються в наш час. Він розповів, що варто робити кожному цивільному, який знайшов якійсь підозрілий предмет. «Що стосується ваших дій, – розповідав він, – в жодному разі не торкатись, не дивитись, що там всередині, не переміщувати ці об‘єкти. Ваша основна задача – повідомити про знахідку». За його словами, перше, що має зробити людина – це повідомити правоохоронцям про підозрілий предмет та в жодному разі не заважати спеціалістам в його знешкодженні.

Крім того, представники Товариства Сприяння Оборони України вкотре принесли на віче зразки зброї, з якими міг ознайомитися кожен бажаючий. Це АКМ та РКК, гранатомет «Фагот», який використовували українські військові при захисті Донецького аеропорту, гільзи від крупнокаліберного кулемету тощо. 

comments powered by HyperComments