Харків’яни пікетували податкову: незалежно від змін, вона продовжує грати за старими правилами (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 16 грудня 2014, 11:44
15 грудня біля Державної податкової адміністрації відбувся пікет. В ньому взяли участь представники громадської спілки «Народний вирок» та учасники харківського Євромайдану.
Харків’яни пікетували податкову: незалежно від змін, вона продовжує грати за старими правилами (фото)

Активісти переконані, що незалежно від змін, які відбуваються в державі, Харківська Державна податкова адміністрація продовжує грати за старими правилами. А саме – змушувати сплачувати кошти (а, точніше, хабарі) високопосадовцям цієї установи. Таким чином вони заганяють бізнес на власні обналові майданчики. Також пікетувальники вимагали розслідування діяльності першого заступника начальника облуправління Міндоходів Ольги Бирсан, яку вони звинувачують в організації системи поборів та хабарів.

«В Харкові відбулися дуже великі змін за останній рік, – розповів харківський підприємець, який побажав залишитися неназваним, – але, нажаль, не все змінилося на краще. Податкова адміністрація області продовжує породжувати нові обналові майданчики. Заступник начальника Бирсан Ольга Семенівна обкладає підприємців області митом, хабарями. До цього додається 0,5 % податок від малого доходу бізнесу (….). Ми протестуємо проти цього. В майбутньому ми хочемо написати законопроект, який віддамо нашим депутатам до Верховної ради. Який повинен буде якось спрямувати бізнес на те, щоб він був більш патріотичним і сплачував податки, а не хабарі високопосадовцям».

Пікетувальникам довго чекати на відповідь не довелося. До них вийшов в.о. начальника облуправління в Харківській області Валентин Фесюнін і запросив представників ініціативної групи на перемови. На них було прийняте рішення створити Громадську раду, до якої ввійшли організатори пікету. Планується, що до них приєднаються також активні учасники підприємницьких структур Харкова, ініціативних груп та профспілок. Вона має стати діалоговою ланкою між податківцями та платниками податків. Також в майбутньому вона буде створювати різного роду законодавчі ініціативи.

«Там я побачив щире бажання співпрацювати, – розповів Ігор Розсоха, – але ми люди, які вірять в справу. І якщо ця справа с Громадською радою піде у нас, тоді будуть реальні зрушення щодо вирішення кадрових питань, які тут проголошувались. Також сьогодні називались конкретні прізвища людей, яких потрібно було б звільнити. На даному етапі ми зробили максимально можливе. Але в цілому нас ця ситуація не задовольняє». 

comments powered by HyperComments