Недільне віче: підсумки і перспективи (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 12 січня 2015, 12:51
11 січня на площі Свободи відбулося традиційне недільне віче, де були обговорені перемоги та подальші перспективи харківського Євромайдану.
Недільне віче: підсумки і перспективи (фото)

«Отже, що таке перспективи і чи є вони у Майдану? Звичайно, вони є. Тому що рух майданів є затребуваним,  – розповіла координаторка харківського Євромайдану Вікторія Склярова, – на мій погляд, головною перемогою стало створення нашої української громади. Це такий процес,  який в інших країнах займає близько ста років. А ми це пройшли за один рік. Коли звичайні люди створили нову систему в країні і, фактично, нову армію.  Коли добровольчі батальйони виникли маже без підтримки держави. Вони створилися, вони знайшли облаштування, їжу, все що потрібно, щоб захищати країну».

Серед  названих перемог харківського Євромайдану – вигране діло у справі дошки Юрія Шевельова,  участь харківських активістів у всесвітньому Марші миру, створення штабів Євромайдану, а головне – недопущення утворення чергової ХНР. Хоча така загроза була.  Щодо подальших перспектив, то харківські активісти планують взятися за реформи. Наприклад, вони мають намір написати  заяву «про відсутність реформ», яку згодом разом з підписами небайдужих харків’ян  передадуть до Верховної ради . 

comments powered by HyperComments