Помічниця "Харківських партизан" затримана на гарячому

Вівторок, 27 січня 2015, 12:55
СБУ затримала 24-річну харків'янку, коли вона фотографувала місця дислокації української військової техніки для подальшої передачі інформації терористам.
Помічниця  "Харківських партизан" затримана на гарячому

Як з’ясувалося з повідомлення прес-служби СБУ, також жінка під виглядом волонтера бувала в розташуванні українських сил, після чого зливала ватажкам ЛНР і ДНР інформацію про місце дислокації і кількість особового складу українських сил АТО.

Крім того, харків'янка була адміном декількох пабликів в соцмережах, які поширювали агітаційну інформацію, закликали до створення так званих "народних республік" і скидання чинної влади, а також вербували найманців для терористів.

Співробітники СБУ встановили причетність затриманої до популяризації в соцмережах бандформування, відомого як "Харківські партизани", вона інформувала користувачів про здійснювані ними диверсії і закликала наслідувати їх приклад.

Також волонтер за допомогою соцмереж розгорнула кампанію зі збору грошей для терористів техніки і камуфляжу.

Проводячи обшук в квартирі підозрюваної, українські силовики знайшли зняті відео і фотоматеріали, антиукраїнські агітки і навіть бойову гранату.

Також злочинницю викривають виявлені в пам'яті її телефону електронні адреси, куди відсилалася здобута інформація.

Зараз помічниця терористів затримана, їй інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканість України ч. 2 ст. 110 КК.

comments powered by HyperComments