Громадській активіст Сергій Грицаєнко розповів про виграну судову справу (оновлено, фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 27 січня 2015, 23:05
27 січня в приміщенні Харківського антикризового центру відбулася прес-конференція за участі громадського активіста Сергія Грицаєнка, який нещодавно виграв судову справу у ректора зооветеринарної академії Валерія Головка.
Громадській активіст Сергій Грицаєнко розповів про виграну судову справу (оновлено, фото)

На заході був присутній сам Сергій Грицаєнко, його адвокат Микола Соболь та громадський активіст Юрій Лихота. Вони і ознайомили присутніх з деталями справи. Розпочалося вся ця історія з поста мережі «Фейсбук». Мешканець селища Мала Данилівка Сергій Грицаєнко написав на своїй особистій сторінці  про будівництво на території зооветеринарної академії злітної смуги, згадавши, зокрема, і її ректора Валерія Головка.  Після цього, за словами Грицаєнка, будівництво злітної смуги було припинено.

Проте через певний час Валерій Головко подав проти нього позов до суду. Він вимагав, по-перше, спростування наданої інформації, і по друге, моральної компенсації  у сумі  50 тисяч гривень. Проте, як зазначив Грицаєнко, Головко не вміє користуватися мережею Інтернет, а отже, подану інформацію йому могли хіба що переказати його підлеглі.

На суді Головко та його представниця вимагали доказів поданої інформації. Нічого не сказавши про знайдену злітну смугу, вони заперечували те, що Головко був активним членом Партії регіонів, сприяв розвитку промосковських силових структур (так зване «казачество») та організовував поїздки тітушок до Києва під час подій на Майдані. Проте, як зазначав Микола Соболь, позивач та його представниця жодних доводів, окрім власних емоцій, представити не змогли.

Сергій Грицаєнко розповів, що свідоцтво про активну участь в партії та про причетність до організації «казачества» можна знайти в автобіографії самого Головка. А що до тітушок, то, за словами Грицаєнка, громадські активісти селища змогли знайти тих осіб, які цим промишляли. Серед них виявились люди з тієї академії.

Як свідчать активісти, суддя, яка розглядала цю справу, прийняла тоді адекватне рішення. Суд таки не задовольнив позов Валерія Головка.

Проте після того, як суд прийняв рішення на користь Грицаєнка, на його квартиру стався напад. Після опівночі невідомі почали ломитися в двері, а потім – розбили вікно. Погрожували розправою. Грицаєнко викликав наряд міліції і через півгодини нападників забрали. Проте їх скоро відпустили. На ранок вони повернулися і знову почали ломитися в його квартиру. 

 

comments powered by HyperComments