Інцидент в Пісочині. Прокуратура відкрила провадження за перевищення повноважень міліцією

П'ятниця, 30 січня 2015, 21:14
Прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за статтею "перевищення службових повноважень" за фактом інциденту в Пісочині між міліцією і журналістами "Громадського ТБ".
Інцидент в Пісочині. Прокуратура відкрила провадження за перевищення повноважень міліцією

За інформацією прокуратури, конфлікт між правоохоронцями і журналістами стався через те, що співробітники ЗМІ знімали на відео процес огляду автомобіля.

"Співробітники міліції схопили за руку журналіста, який вів зйомку, вихопили камеру, після чого повалили його на землю", - сказано в повідомленні прокуратури.

Відомство продовжує перевірку за фактом інциденту.

Інцидент з представниками ЗМІ, які поверталися із зони антитерористичної операції в Київ, стався в ніч з четверга на п'ятницю на посту ДАІ в Пісочині. Повідомлялося, що співробітники міліції побили журналіста Костянтина Реуцького. У МВС стверджують, що він намагався щось дістати з кишені, а міліціонери "блокували його рух".

У міліції при цьому заявили, що Реуцький неадекватно відреагував не прохання провести огляд автомобіля. Ні МВС, ні влада Харківської області не згадували, що журналісти хотіли зняти процес огляду на відео.

comments powered by HyperComments