Харківський Євромайдан виступив проти закулісних призначень (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 2 лютого 2015, 12:46
1 лютого, незважаючи на дощову погоду, на площі Свободи відбулося традиційне недільне віче, на якому було розглянуто кілька актуальних суспільних питань.
Харківський Євромайдан виступив проти закулісних призначень (фото)

На ньому були згадані свіжі чутки про можливе призначення нового губернатора Харкова. «Ми маємо інформацію, згідно якої на наступному тижні приїде президент України, – розповів координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін, – і що він приїжджає не тільки для того, щоб вирішувати якійсь нагальні питання. А, можливо, й для того, щоб призначити нового голову облдержадміністрації. Називають прізвище Ігоря Райніна».

Активісти виступають проти закулісних призначень. Вони впевненні, що подібні рішення мають бути узгоджені з громадськістю міста «Питання не в персоналіях, – продовжив Чистилін, – а в тому, що ми хочемо знати критерії того призначення. Або чому хочуть зняти Балуту і призначити нового губернатора, які цілі ставляться перед ним. І що про це думають народні депутати, наша бізнес-еліта, що про це думає громадськість. Ми хочемо перевести цю розмову про призначення високопосадовців в іншу площину. Щоб ми розуміли цілі призначення, завдання, щоб це було прозоро та публічно. Адже в нинішніх умовах це може мати різні наслідки».

Також активісти Євромайдану виступають за закриття російського консульства в Харкові. Вони впевнені, що консульство проводить проросійську політику та підтримує сепаратизм, що в умовах війни є особливо небезпечним.

comments powered by HyperComments