На недільному вічі освідчувалися в любові до України (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 15 лютого 2015, 16:13
15 лютого на площі Свободи відбулося традиційне народне віче, на якому присутні освідчувалися в любові до України та слухали про любов і толерантність.
На недільному вічі освідчувалися в любові до України (фото)

На площі Свободи пройшов своєрідний флешмоб, приурочений до Дня святого Валентина: кожен охочий міг вийти на імпровізовану сцену та зізнатися в любові до України. Наприклад, прочитавши патріотичного вірша (або свого, або когось з українських класиків). Поговорили і про те, чим є любов та толерантність. Вікторія Склярова, координаторка харківського Євромайдану, зачитала витяги з «Української хартії вільної людини»:

«Любити означає бажати ближньому добра. У понятті «любов» ми виокремлюємо національний, соціальний і культурний смисл. Для нашого суспільства «любити» насамперед означає виявляти толерантність до культурних і політичних поглядів, етнічної, релігійної та мовної приналежності інших співвітчизників, чий досвід та особиста історія, безумовно, різняться».

На віче також завітали бійці, які воювали в зоні АТО. Один із них, будучи колишнім міліціонером, поділився власними ідеями щодо того, як можна покращити міліцію. «Відновлення та підйом України – це турбота кожного із нас, – розповів Олег Янковський, – погодьтеся, доки ми самі не захочемо, доки ми не докладемо максимум зусиль, доки ми не будемо вимагати передусім від самих себе виконання людського обов’язку, обов’язку громадянина України – то нічого не буде. В мене є пропозиція. Скоро має бути демобілізація наших хлопців. Вони будуть повертатися додому. І я хотів би запропонувати перевиховувати наші силові структури за допомогою них. Тих, хто зрозумів ціну життя, справедливості, хто почав вимогливо ставитися до себе. А зараз, після свого повернення, вони можуть вимагати того ж самого від працівників міліції. Це буде народний контроль».

Як завжди, діяв «вільний мікрофон», яким міг скористатися кожен охочий. Був проведений благодійний аукціон, на якому «лотами» стали різного роду «артефакти» із зони АТО – гільзи, уламки градів тощо. Всі виручені кошти підуть на допомогу українським бійцям. 

comments powered by HyperComments