Скандал на зборах Громадської ради при ХОДА: виявлені зайві бюлетені

Субота, 21 лютого 2015, 13:54
Засновницькі збори Громадської ради при ХОДА призупинили роботу через маніпуляцію з бюлетенями, повідомляє кореспондент сайту "Восточний дозор". Так, при голосуванні за кандидатів на посаду голови і секретаря зборів виявилися декілька десятків зайвих бюлетенів.
Скандал на зборах Громадської ради при ХОДА: виявлені зайві бюлетені

Після цього робота засновницьких зборів була призупинена. Усіх учасників вивели із залу засідання, і тепер запускають назад, звіряючи мандат і документи.

Усього заявки на участь в засновницьких зборах Громадської ради подали 289 людей. Сьогодні в ДК міліції зареєструвалося 229 чоловік, які подали заявки, ще 5 чоловік представляють зареєстрованих учасників за дорученням.

На посаду голови і секретаря зборів присутні висунули Олександра Родіонова і Віру Карвацьку. Альтернативною пропозицією було обрати на ці посади Олександра Чумака і Артема Коновалова. За підсумками голосування, за Родіонова проголосували 132 людини, за - Чумака - 101.

Проте після цього були виявлені зайві бюлетені і збори було перервано, щоб не допустити маніпуляцій.

Громадська рада при ХОДА обирається вже утретє, розповів голова ініціативної групи Олександр Родіонов. Її діяльність регламентується постановою Кабміну №996 від 3 листопада 2010 року.

Попередній склад Громадської ради збирався останній раз 20 листопада 2014 року. Тоді було прийнято рішення про створення ініціативної групи для обрання нового складу ради. До складу групи увійшли 8 представників Громадської ради попереднього складу, 8 представників від громадських організацій, які не входили до складу ради, а також 3 представники від Харківської облдержадміністрації, зокрема від Департаменту масових комунікацій.

Подавати заявки на участь в засновницьких зборах можна було до 21 січня 2015 року. Всього було подано 289 заявок, з яких 120, - в останній день. Після перевірки документів ініціативна група визначила 285 кандидатів для участі в засновницьких зборах.

comments powered by HyperComments