У Харкові зі скандалом створили Громадську раду при ХОДА

Субота, 21 лютого 2015, 17:46
Сьогодні на засновницьких зборах був обраний новий склад Громадської ради при Харківській облдержадміністрації. Як повідомляє кореспондент "Восточного", до нього увійшли 167 людей.
У Харкові зі скандалом створили Громадську раду при ХОДА

Усього було присутніх 161 людина, ще чотирьох представляли за дорученням. Також до складу ГР увійшли дві людини, яких не було в залі: одна жінка знаходиться в лікарні, друга залишила записку з проханням вважати її, що вона проголосувала за затвердження складу.

У той же час більше 60 учасників засновницьких зборів, які були присутніми на відкритті засідання і брали участь в обранні голови, до складу Громадської ради не включили, що надає їм право оскаржити подальші рішення.

Крім того, після уходу зі зборів представників нових громадських організацій рада майже повністю складається зі "старих" членів ГР, які в 2014 році схвалювали "диктаторські закони" 16 січня і підтримували дії силовиків на Майдані.

Засновницькі збори ГР повинні були початися сьогодні о 10.00. Проте в процесі голосування за кандидатури голови і секретаря зборів були виявлені зайві бюлетені. Для того, щоб не допустити маніпуляцій з підсумками голосування, засідання перервали. В результаті конфлікту збори покинули представники громадських організацій, які раніше не входили до складу ГР. Зокрема, це представники БФ "Світ і порядок" Всеволода Кожемяки і Асоціації приватних працедавців Олександра Чумака.

comments powered by HyperComments